6 Τρόποι για να κάνεις οικονομία στην βενζίνη

6 Τρόποι για να κάνεις οικονομία στην βενζίνη

6 Τρόποι για να κάνεις οικονομία στην βενζίνη

Χρόνος ανάγνωσης: 
2 Λεπτά

Τους τελευταίους μήνες η ενεργειακή κρίση εντείνεται και οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο σε όλο τον κόσμο! Το γέμισμα του ρεζερβουάρ έχει γίνει για όλους μας μια λίγο αγχωτική διαδικασία, όμως τελικά πως μπορούμε να κάνουμε οικονομία;

Στο mastropantelis.gr μαζέψαμε τα πιο χρήσιμα tips απο τους ειδικους για την μέγιστη εξοικονόμηση βενζίνης και οικονομία στο πορτοφόλι σου!

Οδήγησε με σταθερή ταχύτητα

Διατήρησε σταθερή ταχύτητα, καθώς όσο πιο απότομα επιταχύνεις, τόσο περισσότερο καύσιμο καταναλώνεις. Η οδήγηση που γίνεται ομοιόμορφα βοηθάει σημαντικά στην οικονομία.

Προτίμησε βενζίνη καλής ποιότητας

Η καλής ποιότητας βενζίνη βοηθάει ιδιαίτερα το όχημα γιατί καταναλώνεται πιο αργά και εξοικονομεί χρήμα στο πορτοφόλι σας.

Σύγκρινε τις τιμές

Αρκετές φορές βιάζεσαι να προλάβεις τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, δεν έχεις το χρόνο να συγκρίνεις τις τιμές στα βενζινάδικα από τα οποία περνάς καθημερινά για να βρεις εκείνο με την πιο συμφέρουσα τιμή. Ωστόσο στο mastropantelis.gr θα βρεις όλες τις διαθέσιμες τιμές βενζίνης, επιλέγοντας το κοντινότερο σε εσένα βενζινάδικο.

Διατήρησε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου σε καλή κατάσταση

Φρόντισε να είναι τα λάστιχα καλά φουσκωμένα και κάνε συχνούς ελέγχους για την πίεση του αέρα! Τα ελαστικά χάνουν περίπου 1 psi το μήνα. Ωστόσο, εάν τα ελαστικά σου είναι με χαμηλότερη πίεση από αυτή που συνιστάται, αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την οικονομία καυσίμου.

Δώσε προσοχή στην αεροδυναμική του οχήματος

Αφαίρεσε τις σχάρες οροφής όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, περισσότερο από το 50% της ισχύος του κινητήρα πηγαίνει για την αντιμετώπιση της αεροδυναμικής αντίστασης. Μην το επιτείνεις αυτό μεταφέροντας περιττά πράγματα στην οροφή του αυτοκινήτου σας.

Για τον χειμώνα: δεν οδηγούμε ποτέ με κρύο κινητήρα

Ένας κρύος κινητήρας καταναλώνει 10 -15% περισσότερο καύσιμο για να αποδώσει τα μέγιστα. Προσπαθούμε λοιπόν να ζεσταίνουμε 2 με 3 λεπτά τον κινητήρα του αυτοκινήτου, πάντα εν κινήσει αλλά με χαμηλές στροφές, ακόμα και αν πρόκειται για μια μικρή διαδρομή μέσα στην πόλη. Έτσι όχι μόνο εξοικονομούμε λεφτά από τη βενζίνη αλλά προσέχουμε και το περιβάλλον λόγω του ότι τα αυτοκίνητα δεν κάνουν καλή καύση του καυσίμου όταν είναι κρύα.